Muutos: helppo, nopea ja lempeä

Me toimimme uskomustemme varassa, joista suurimmasta osasta emme ole edes tietoisia. Vanhastaan on totuttu ajattelemaan, että muutokset elämässä ovat vaivalloisia ja raskaita. Vanhan tiedon ei enää välttämättä tarvitse pitää paikkaansa. Muutospolku voi olla myös kevyt ja energisoiva. 

Solubiologi Bruce Lipton kertoo luennollaan, kuinka jokainen meistä on inhimillinen vastaanotin ja tallennuslaite:  

  • Tutkimusten mukaan 0-7 vuoteen asti tallennamme ympäristöstämme kaikki ärsykkeet suodattamatta omaan tietoisuuteemme.
  • Tallennuksesta muodostuu ohjelmointimme ja se siirtyy suoraan ”kovalevyllemme”, tiedostamattomaan mieleen.
  • Varhaislapsuudessa syntyy myös maailmankuvamme, jokaiselle erilainen.
  • Minäkuvamme alkaa muodostua 2-vuotiaasta lähtien, sekin osaltaan suodattamatta tapahtuvan tallennuksen ja ympäristöstä saadun itse tulkitsemamme palautteen tuloksena. 

nainen_aivoissa_204935749.jpg

Mielemme luo siltoja uskomustemme ja todellisuuden välille.

Mielemme lukee ympäristöämme ohjelmointimme perusteella ja solumme "näkevät" sen mitä mielemme kertoo niille. Mieli, ajatuksemme tekevät elämästä meille totta. Kokemuksemme eri tilanteista ovat kuitenkin aina oma tulkintamme todellisuudesta.

Varhainen ohjelmointimme muodostaa ison vyyhdin. 

Olemme tietoisia vain noin 5% kognitiivista aktiviteettiamme ja kun tietoinen mielemme ajattelee, lakkaamme kiinnittämästä huomiota ympäristöömme. Tällöin aivot vaihtavat automaattisesti osan toiminnoista autopilotille. Muuten emme voisi vaikkapa ajatella ja kävellä yhtä aikaa. 

Me olemme omien kokemustemme arkkitehteja: kun uskot, ettet voi tehdä jotain, uskomuksesi on voimakkaampi kuin todellisuus.

Tiedostamaton mielemme on napannut jo lähtökuopissa erilaisia totuuksia kyseenalaistamatta. Olemme tiedostamattamme tarkentaneet vastaanottimemme erilaisille taajuuksille, joita voisi verrata radioasemiin: olen matemaattisesti lahjakas FM, olen suosittu FM, mikään ei riitä FM, erilaiset ovat epäilyttäviä FM, kiltti tyttö FM, mies mitataan työnsä tuloksilla FM, jne. Häiritseväksi vanha ohjelmointi käy silloin, kun se rajoittaa meitä tekemästä, oppimasta ja toteuttamasta itseämme täysipainoisesti. 

Vanhaa ohjelmointia voi muuttaa

Hyvä uutinen on, että varhaistakin ohjelmointia voi muuttaa. Tietoisuusjohtamisen avulla vanhan tietoisuuden havaitseminen on helppoa ja vastaanottimemme tarkentaminen uudelle tietoisuustaajuudelle sujuvaa. Muutos voi olla myös helppo, lempeä ja nopea. 
Lisää muutoksen helppoudesta syksyn kursseilla:

Palaa takaisin etusivulle tästä.

marja_livelife_fin_2795_-_versio_5.jpg